Tips

Douchetips

Gemiddeld staat een Nederlander in zijn of haar leven 120 dagen onder de douche. De gemiddelde douchetijd is 9 minuten. Door de doucheduur te verkorten naar 5 minuten, kun je als huishouden jaarlijks ruim 15.000 liter warm water en 60 m3 gas besparen. 
 
Douchecoach

Wanneer je onder de douche staat, is het soms lastig om de tijd bij te houden. Maar wist je dat er speciale douchewekkers bestaan? Deze timers zijn al verkrijgbaar vanaf 10 euro en houden precies bij hoe lang je onder de douche staat! Heb je graag muziek onder de douche, kies dan een nummer dat maximaal 5 minuten duurt. Dan weet je precies wanneer je de shampoo uit je haar moet spoelen. 

Waterbesparende douchekop
Door een waterbesparende douchekop te gebruiken, bespaar je tot wel 20% op je water- en energieverbruik, bij een regendouche kan dit zelfs oplopen tot 60%! Deze douchekop geeft evenveel comfort als een standaard douchekop en staat ook wel bekend als een spaardouche. 

Thermostaatkraan
Wissel je douche- of badkraan in voor een thermostatische mengkraan. Een thermostaatkraan zorgt er voor dat je snel de gewenste watertemperatuur hebt en zo blijft tijdens het douchen. Het zorgt niet alleen voor extra comfort, maar hiermee bespaar je ook gemiddeld 1000 liter water per jaar.