Tips

Wintertips voor een optimale werking van uw c.v.-installatie

Door de koude dagen en nachten is het prettig dat uw c.v.-installatie goed en veilig werkt.  Met onderstaande tips kunt u er zelf voor zorgen dat u  er lekker warm bij zit!

Stel de thermostaat goed in
Bij strenge vorst is het aan te raden om de thermostaat niet lager dan 17 graden te zetten in de nacht. Hierdoor is de woning ’s-Ochtends sneller op een aangename temperatuur. Wanneer u vloerverwarming heeft, is het advies om de thermostaat op een constante temperatuur te laten staan.

Radiatorkranen open draaien
Om bevriezing te voorkomen, is het advies om de radiatorkranen een stukje open te zetten. Wanneer u thermostaatkranen heeft, kunt u deze op de vorstvrij stand zetten.

Isolatie van de woning
Het isoleren van de woning is prima, zo blijft de warmte goed binnen. Sluit alleen nooit de ventilatieroosters af! Wanneer er niet voldoende wordt geventileerd, kan er koolmonoxidevorming ontstaan en dit is levensgevaarlijk.

Warmtepomp sneeuwvrij maken
Heeft u een warmtepomp met een buitenunit? Zorg dan dat deze unit sneeuwvrij blijft. Zo voorkomt u dat het toestel uitvalt.

Laat uw installatie goed onderhouden
Het is belangrijk om uw installatie regelmatig te laten onderhouden. De onderhoudsfrequentie is afhankelijk van de richtlijnen die de fabrikant voorschrijft.