Geschiedenis

Bedrijfsgeschiedenis

 • 1979

  Oprichting

  Op 30 maart 1979 richtte Jos van Thiel het bedrijf installatiebedrijf Jos van Thiel BV op. Hij was daarmee de grondlegger van een van de eerste centrale verwarmingsinstallatiebedrijven in Schijndel. Het bedrijf richtte zich vanaf het begin op het aanleggen van centrale verwarmingsinstallaties en gasfitten. Het bedrijf bestond in die tijd uit 2 werknemers en was gevestigd in de achtertuin aan de Hoofdstraat, waarna al snel de verhuizing plaats vond naar het Industrieterrein Duin.

 • 1990

  Zonen

  In de jaren negentig is het bedrijf uitgegroeid tot de bezetting van ruim 50 werknemers. In 1990 is de oprichter van het bedrijf een vennootschap onder firma aangegaan met oudste zoon Chris. In 1994 is, na het terugtreden van de grondlegger Jos van Thiel, ook zoon Rob ingestapt. Beide zonen vormen de directie. In 1994 is de naam van het bedrijf veranderd in Installatiebedrijf Van Thiel en werd het een besloten vennootschap.

 • 2007

  Overname

  In 2007 heeft Installatiebedrijf van Thiel het bedrijf Bosmans Installaties en Badkamers overgenomen. Dit gaf een extra impuls aan vooral loodgieter gerelateerde werkzaamheden. Als erkend Sanitairspecialist is Bosmans Installaties en Badkamers de partner bij uitstek wanneer het gaat om de totaalinstallatie van badkamers, toiletruimtes en/of andere sanitaire ruimtes. Deze overname zorgde voor een completer aanbod waarmee we onze klanten breder kunnen bedienen.

 • 2010

  Optimaal

  Op 4 januari 2010 zijn onze twee gerenommeerde bedrijven uit Schijndel fysiek samengevoegd om een zo optimaal mogelijke samenwerking te realiseren. Al deze smaken en de mensen die dit buiten en binnen mogelijk maken zitten in ons fraaie pand aan de Spoorlaan 60 in Schijndel. We kozen voor een nieuwe bedrijfsnaam: Van Thiel Optimaal®, die de lading van onze dienstverlening en ons DNA goed dekt. Het concept is helder en duidelijk: een efficiënte manier van werken, professionele en loyale instelling, duidelijke afspraken, deskundig personeel en een prettige prijs-kwaliteit verhouding zorgt voor maximaal resultaat bij onze klanten.

Geschiedenis

Klantenservice