Referenties

Nieuwbouw 25 appartementen 'De Lakfabriek' (Oisterwijk)

Nieuwbouw van 25 appartementen in een voormalige Lakfabriek. De herbestemming van de Lakfabriek is een gezamenlijk project van BOEi (de Nationale Maatschappij tot Behoud, Ontwikkeling en Exploitatie van Industrieel Erfgoed) en aannemingsbedrijf Nico de Bont, totaalspecialist in restauratie en herbestemming.

Het ontwerp van de woningen en de indeling van de fabriek is bepaald in samenspraak met de toekomstige bewoners. In een participatiegroep zijn zij aan de slag gegaan om wensen en eisen te vertalen naar een ontwerp. Hierbij werden ze begeleid door Wenink Holtkamp Architecten. De Lakfabriek biedt straks prachtige kansen aan een gemĂȘleerd gezelschap van nieuwe bewoners.
Zo hebben de starters hier de mogelijkheid om een unieke eerste woning te verwerven, met een woonoppervlakte van circa 100 m2 en een hoogte van 3,5 meter! En wie kan er nu zeggen dat zijn eerste woning deel uitmaakt van een monumentaal industrieel erfgoedcomplex.

Tegelijk is de Lakfabriek ook een prachtige plek voor ouderen die wellicht kleiner willen gaan wonen, maar wel een aparte woning zoeken in Oisterwijk. Daarnaast zijn de loftwoningen zeer geschikt voor mensen die in de stad werken (bijvoorbeeld in Tilburg) en op acceptabele reisafstand van hun werk er voor kiezen om te wonen in een rustiger omgeving.
En tot slot kunnen zzp-ers een ideale woon-/werkruimte realiseren in de Lakfabriek: de ruimtes lenen zich uitstekend voor een bedrijf aan huis.

Van Thiel Optimaal realiseerde de volgende disciplines:

Loodgieterswerk
Waterinstallatie
Gasinstallatie
Rioolinstallatie
Hemelwaterafvoeren
Sanitair
Verwarmingsinstallatie
- CV ketel
- Radiatoren
Ventilatie
- Mechanische ventilatie


Andere referentieprojecten van Van Thiel Optimaal

Klantenservice